Leírás és Paraméterek
A C-vitaminként is ismert aszkorbinsav lekvárok, befőttek, gyümölcsök és gyümölcskrémek oxidációs barnulásának megakadályozására, savtartalmának beállítására, kenyérfélék, sütemények frissességének megőrzésére ajánlott. Vízóldékony vitaminként az immunrendszerre gyakorolt jótékony hatása közismert.
Sütéshez, főzéshez: befőttek, savanyúságok, lekvárok készítésénél 5 kg hőkezelt késztermékhez adjon 1 evőkanál (5 g) aszkorbinsavat.
Vitaminpótlásra fogyasszon naponta 1 lapos teáskanálnyit (1g) egy pohár gyümölcslében, teában oldva, lehetőleg étkezés után.
Összetétel: L-aszkorbinsav
Eredet helye: Kína
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett ideig (nap/hónap/év)
Tárolás: száraz, hűvös helyen.