Leírás és Paraméterek
A glükomannán egy természetes, vízben oldódó élelmi rost, amelyet az elefánt jamgyökér, más néven konjac gyökeréből vonnak ki.
A konjac magas rosttartalma számos egészségügyi előnyt nyújt. Vízzel keverve a glükomannán kitágul, és súlyának akár 50-szeresét is képes felszívni. Ha a glükomannán kitágul, mielőtt elérné a gyomrot, az fulladást vagy elzáródást okozhat a torokban és a nyelőcsőben. Ennek megelőzése érdekében minimum 2 pohár vízzel vagy más folyadékkal kell leöblíteni
Ajánlott adagolás: 3×1 g naponta, étkezés előtt fél órával, 200 ml folyadékban elkeverve, azonnal meginni, utána egy pohár folyadékkal leöblíteni.
Tápanyagok 100 g-ban:
- Energia 791 kJ/189 kcal
- Zsír 0,22 g
– amelyben telített zsírsav 0,0 g - Szénhidrát 0,2 g
– amelyben cukor 0,0 g - Rost 91,2 g
Összetevők: 100% konjac (amorphophallus konjac) glükomannán gumópor; Allergének: kén-dioxidot és szulfitokat tartalmaz (E220, E228).