Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek
Netamin Méhpempő Mátrix kapszula 60db
6.980 Ft
Menny.:db

Netamin Méhpempő Mátrix kapszula 60db

6.980 Ft
Menny.:db
Méhpempő, propolisz és ginzeng: a fizikai és szellemi teljesítmény, immunrendszer, szív- és érrendszer és hormonális egészség támogatásáért!
Cikkszám: 9.84
Gyártó: Netamin
Várható szállítás: 2025. április 08.

Leírás és Paraméterek

Netamin Méhpempő Mátrix kapszula + propolisz és fermentált ginzeng.

A Netamin Méhpempő Mátrix kapszula három aktív hatóanyagot tartalmaz:

  • napi 500 mg liofilizált (fagyasztva szárított) méhpempő koncentrátum (3:1)(4% 10-HDA) – amely megfelel napi 1500 mg friss méhpempőnek
  • napi 150 mg propolisz kivonat (2:1) – amely megfelel napi 300 mg propolisznak
  • napi 100 mg fermentált koreai vörös ginzeng gyökér kivonat (10:1) – amely megfelel napi 1000 mg koreai vörös ginzeng gyökérnek

Ezt a speciális kombinációt az egészség kiemelten sokoldalú, széles körű támogatására fejlesztettük ki, gondosan ügyelve a magas hatóanyag-tartalomra és a kiváló hasznosulásra is. A kapszulázott forma egyik előnye, hogy így elkerülhető a méhpempőre és propoliszra jellemző kellemetlen íz.

Tudományos kutatások alapjána méhpempő és a propolisz is rendkívül gazdag tápanyagokban és biológiailag aktív anyagokban, beleértve a vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, fehérjéket, aminosavakat, zsírsavakat, polifenolokat és flavonoidokat.Mindezeknek köszönhetően a vizsgálatok számos jótékony hatást tulajdonítanak nekik.

A koreai vörös ginzeng (Panax ginseng) támogathatja a memória teljesítményét, a jó szellemi teljesítmény fenntartását, növelheti a fizikai teljesítményt, segítheti a fizikai és szellemi képességek fenntartását gyengeség, kimerültség, fáradtság és koncentrációvesztés esetén, és hozzájárulhat az immunrendszer megfelelő működéséhez is. Kutatások alapján a fermentálásnak köszönhetően a ginzengben található jótékony hatóanyagok jelentősen hatékonyabban szívódhatnak fel a szervezetben.

A méhpempő egy sárgásfehér színű, krémes állagú, savanyú és kissé fanyar ízű anyag. A fiatal dolgozó méhek állítják elő és a lárvák táplálására szolgál. A here és a dolgozó méhlárva csak 3 napig kap méhpempőt, a királynő viszont teljes kifejlett állapotáig kap belőle.

A méhpempő tápanyagok és biológiailag aktív összetevők gazdag forrása: fehérjék, szénhidrátok és zsírok mellett nyomelemeket, vitaminokat,szabad aminosavakat, fenolokat, flavonoidokat, szerves savakat, enzimeket és hormonokat is tartalmaz. B1-, B2-, B3-, B5-, B6-vitamin, folát, biotin és inozitol is található benne, és az egészséges agyműködésben résztvevőacetilkolin leggazdagabb természetes forrása.

A méhpempő legfőbb aktív hatóanyagai az egyedi fehérjék és zsírsavak, illetve a peptidek, fenolok és flavonoidok. Fehérjetartalmának 80-90%-át az úgynevezettMRJP-k (major royal jelly proteins) alkotják, ezek közül is kiemelkedően sok benne az MRJP1, azaz a royalaktin.A zsírsavak közül a10-HDA (10-hidroxi-2-decenoic sav) a legfontosabb, a teljes zsírsavtartalom több mint 70%-a.

A 10-HDA kizárólag a méhpempőben előforduló hatóanyag, szintje a méhpempő minőségének, hatékonyságának és eredetiségének legfontosabb mércéje.

A méhpempő elképesztően széleskörűen támogatja az egészségünket: kutatásokban vizsgált pozitív hatásai a fizikai, szellemi és mentális jóllétre, általános közérzetre, immunműködésre, élethosszra és az emberi egészség szinte minden területére kiterjednek.

  • erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír
  • javíthatja az immunrendszer működését, hatékonyabbá téve az immunválaszt
  • antibakteriális, vírus- és gombaellenes hatásokkal rendelkezhet
  • segíti a légúti fertőzések (megfázás, influenza) megelőzését, leküzdését
  • pozitívan hathat a vércukorszintre: egy 6 vizsgálatot összefoglaló tanulmány szerint az éhgyomri vércukorszintet átlagosan 0,75 mmol/l-rel csökkenti és az inzulinszintet, illetve a hosszútávú vércukorszintet jelző HbA1c értékét is csökkenti
  • segítheti a magas koleszterinszint, érelmeszesedés, szívbetegségek és stroke kockázatának csökkentését
  • idegsejteket védő hatása lehet – ami pl. a Parkinson-kór és demencia ellen is segíthet
  • endometriózisban szenvedő nőknélháromszorosára növelte a teherbeesés esélyét

A koreai vörös ginzeng (Panax ginseng) a világ egyik legismertebb és legtöbbet használt gyógynövénye. Több mint 2000 éve fontos része a hagyományos kelet-ázsiai gyógyászatnak: az élet gyökerének is nevezik, hiszen legfőképpen a szellemi és fizikai teljesítőképesség, a vitalitás és energia fokozására alkalmazzák. A modern kutatások is igazolták, hogy ellensúlyozza a fáradtságot, támogatja a memóriát, segíti a koncentrációt, ajó szellemi teljesítményt, és a fizikai teljesítmény növelését.Emellett az immunrendszerre és a vércukorszintre is pozitív hatásai lehetnek.

Számos tudományos vizsgálat kimutatta, hogy fermentáció hatására a ginzengben található aktív hatóanyagok, az úgynevezett ginzenozidok, átalakulnak könnyebben felszívódó és biológiailag aktívabb formákba (ginzenozid metabolitok), utánozva a vastagbélben természetesen végbemenő fermentációs folyamatot. A fermentáció bizonyítottan jelentősen megnöveli a ginzeng számos jótékony hatóanyagának koncentrációját (pl. polifenolok, flavonoidok és ginzenozid metabolitok), fokozza antioxidáns és egyéb pozitív tulajdonságait is.

Ajánlott adagolás: napi 2 kapszula szedése javasolt bő folyadékkal.

Hatóanyagok 2 kapszulában:

  • Méhpempő koncentrátum (3:1 arányú) (4% 10-HDA) 500 mg
  • Propolisz kivonat (2:1 arányú) 150 mg
  • Fermentált koreai vörös ginzeng gyökér kivonat 100 mg

Összetevők: liofilizált méhpempő koncentrátum, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), kapszulahéj (hidroxipropil-metilcellulóz), propolisz kivonat, fermentált koreai vörös ginzeng gyökér (Panax ginseng) kivonat, csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói).