Leírás és Paraméterek
A taurin egy aminosav, mely a szervezetben természetes formában is megtalálható, jelentős mennyiségben az agyban és az idegrendszerben.
A felnőtt szervezet képes előállítani, de idősebb korban csökken a termelése.
A többi aminosavval ellentétben nem összetevője a fehérjéknek, szabadon található meg a sejten belüli folyadékban.
Élettani hatása még csak részben ismert. Pótlása ajánlott lehet idősebb korban, illetve sportolók számára is, mivel az izmok tartós terhelése esetén taurin- és egyéb aminosavtartalmuk csökken.
Felhasználási javaslat: 3×1 csapott kávéskanál (1 g) folyadékban feloldva étkezés közben.
Összetevők: Taurin (99,5%), csomósodást gátló anyag: szilicium-dioxid (0,5%).
Tápanyagok 100g porban:
- Energia 1700 kJ / 406 kcal
- Zsír 0g
- Szénhidrát 0g
- Rost Fehérje 0g
- Só 0g