Leírás és Paraméterek
Kombucha koncentrátum 9 gyümölcslé sűrítmény flavonoid tartalmával.
A kombucha alapja a teafőzet, amelyen érlelődik maga a gomba, így számos frissítő, immunrendszert erősítő komponenst tartalmaz.
A kombucha esszenciális és természetes úton előállított anyagokat tartalmazz a szintén fontos mikro- és makroelemek, valamint a vitaminok (elsősorban B-vitaminok) mellett. A szervezet számára káros, mérgező melléktermékeket nem tartalmaz, sőt összetétele az élő szervezetek számára megfelelő arányú. A termékben található gyümölcsök összetétele hasonló anyagokból épül fel, mint a kombucha, de természetesen arányaik mások.
A gyümölcsök gazdag bioanyag tartalma mellett a kombucha oxidációt, mikrobiológiai romlást gátló hatása miatt (magas ecet, tejsav koncentráció, alacsony pH érték) a flavonoidok stabilitása nő, a termék hosszabb ideig, hatóanyag csökkenés nélkül tárolható.
Felhasznált gyümölcs koncentrátumok: Fekete szeder, Kék áfonya, Meggy, Fekete ribizli, Kökény, Fanyarka, Bodza, Csipkebogyó, Szőlőhéj kivonat.