Leírás és Paraméterek
Natur Tanya® Emésztőenzim komplex – 10 féle fermentált és növényi emésztő enzim, kalciummal gyomorsav-ellenálló növényi kapszulatokban.
Az emésztőenzim komplex hozzájárul az emésztés támogatásához, a fehérjék, zsírok, szénhidrátok, rostok, a laktóz és a glutén lebontásának elősegítéséhez. A proteáz, a peptidáz, a papain és a bromelain enzimek a fehérjék, a lipáz a zsírok, az amiláz a keményítő, a celluláz az élelmi rostok, az invertáz a szacharóz, a laktáz a tejcukor, míg a prolil-oligopeptidáz a glutén lebontásában résztvevő enzim. A kalcium hozzájárul az emésztőenzimek normál működéséhez.
Az emésztőenzimek olyan fehérjemolekulák, amelyek katalizálják a nagy táplálékmolekulák kisebb molekulákra történő lebontását, hogy MEGKÖNNYÍTSÉK AZOK FELSZÍVÓDÁSÁT A VÉKONYBÉLBEN.
Ezeket a nyálmirigyek, a gyomorban lévő mirigyek, a hasnyálmirigy és a vékonybélben lévő mirigyek választják ki. Kivételt képez ez alól a rostok lebontását segítő celluláz enzim, hiszen az emberi szervezet nem képes ennek az enzimnek a szintetizálására.
A Natur Tanya® emésztőenzim komplex az alábbi enzimeket kombinálja:
- FEHÉRJEBONTÓ ENZIMEK
proteáz enzim
peptidáz enzim
papain enzim
bromelain enzim - ZSÍRBONTÓ ENZIM
lipáz - KEMÉNYÍTŐBONTÓ ENZIM
amiláz - ROSTBONTÓ ENZIM
celluláz - SZACHARÓZ-BONTÓ ENZIM
invertáz - LAKTÓZBONTÓ ENZIM
laktáz - GLUTÉNBONTÓ ENZIM
prolil-oligopeptidáz
A NATUR TANYA® EMÉSZTŐENZIM, NEM TARTALMAZ ÁLLATI EREDETŰ ENZIMEKET!
A Natur Tanya® emésztőenzim komplex kizárólag mikroorganizmus által fermentált és növényi eredetű emésztőenzimeket tartalmaz. Általánosságban elmondható, hogy a mikrobiális forrásból (pl.: gomba, baktérium) származó, fermentációval készült enzimek stabilabbak az állati eredetű enzimekkel összehasonlítva, valamint sokkal szélesebb pH és hőmérsékleti tartományban fejtik ki aktivitásukat.
A gyomor savas közege hatással lehet az emésztőenzimek aktivitására, ezért a stabilitás további fokozása érdekében a hatóanyagokat (emésztőenzimeket) zselatin kapszula helyett gyomorsav-ellenálló növényi kapszulába zártuk, így segítve a biztonságos eljutást, eltérő pH értékek mellett, a bélflóráig. A külső környezeti tényezőkkel szembeni védelemről a bliszter csomagolás gondoskodik.
Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve. Az optimális hatás érdekében a kapszulát egészben lenyelve kell alkalmazni.
Hatóanyagok 1 kapszulában:
- Alfa-amiláz (Aspergillus sp. fermentációval készült) 3652 DU
- Proteáz (Bacillus subtilis fermentációval készült) 900 PC
- Laktáz (Aspergillus oryzae fermentációval készült) 600 FCC U
- Lipáz (Rhizopus oryzae, Candida sp. fermentációval készült) 500 FIP
- Celluláz (Trichoderma sp. fermentációval készült) 750 CU
- Invertáz (Saccharomyces cerevisiae fermentációval készült) 20 SU
- Peptidáz (Aspergillus oryzae fermentációval készült) 10000 HUT
- Prolil-oligopeptidáz (Aspergillus niger fermentációval készült) 2,5×104(25000) PPI
- Papain (papaya gyümölcs kivonatból) 150000 USP U
- Bromelain (ananász gyümölcs kivonatból) 50 GDU
- Kalcium (kalcium-karbonátból) 120 mg
Összetevők: kalcium-karbonát, gyomorsav-ellenálló kapszulahéj [hidroxipropil-metil-cellulóz, zselésítőanyag (gellángumi)], maltodextrin, prolil-oligopeptidáz, peptidáz, alfa-amiláz, bromelain [ananász- Ananas comosus (L.) Merr. gyümölcs kivonatból], celluláz, csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid), tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), proteáz, laktáz (béta-galaktozidáz), papain [papaya- Carica papaya (L.) gyümölcs kivonatból], lipáz, invertáz.