Leírás és Paraméterek
A Vitaking Symbiotic egy prémium minőségű élőflórát (bifodobaktériumok, laktobacilusok) tartalmazó italpor és élelmi rostban gazdag italpor, kellemes eper ízesítéssel. A 6 különféle baktériumot dupla bevonat védi amíg el nem jut a “lakóhelyére” azaz a vastagbélbe.
Az összetevők kiváló minőségét a Biotis® Fermentisből származó galakto-oligoszacharidok (GOS, vízoldékony rostok) és inulinból származó frukto-oligoszacharidok (FOS, vízoldékony rostok) garantálják, amelyek támogatják a bélflóra egyensúlyát azáltal, hogy táplálékul szolgálnak a jótékony baktériumok számára.
Az étkezési rostok vagy élelmi rostok az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen, növényi eredetű szénhidrátok, melyek többek közt táplálékul szolgálnak a bélflóra számára. Ha a rostokat illetve a lactobacillusoka és bifidobaktériumokat egy időben juttatjuk a szervezetünkbe, akkor a belekbe érve ezek egymást támogatva fejtik ki a hatásukat. Így sokkal jobb eredményt érhetünk el.
A készítmény streptococcus thermophilus, lactobacillus rhamnosus, lactobacillus paracasei, lactobacillus acidophilus, bifidobacterium longum, bifidobacterium breve baktériumtörzseket tartalmaz, melyek együtt dolgoznak a bélflóra természetes összetételének támogatásáért.
Az „oligoszacharid” kifejezés rövid cukormolekulaláncokat takar. Amikor oligoszacharidokat fogyasztunk, az emésztetlen részek táptalajul szolgálnak az olyan „jó” baktériumok számára, mint a Bifidobaktériumok és a Lactobacillus fajták. A galakto- és a frukto-oligoszacharid ellenáll az emésztőenzimeknek, tehát emésztetlenül kerül a vastagbélbe, ahol bélbaktériumok szaporodását segítik.
Az étkezési rostok vagy élelmi rostok az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen, növényi eredetű szénhidrátok. A rosthiányos táplálkozás nem egészséges.
Életkortól függően a felnőtt nők számára ajánlott napi mennyiség 22 és 28 g között mozog (1600-2000 kalória/nap közötti kalóriabevitel esetén). A felnőtt férfiak esetében 28 és 34 g között van ez a mennyiség (2000-2400 kalória/nap). A gyermekek számára az életkor (években) + 5 g rost fogyasztása ajánlott naponta.
Ha a Symbiotic termékben található rostokat, élőflórát (lactobacillusokat, bifidobaktériumokat) egy időben juttatjuk a szervezetünkbe, akkor a belekbe érve ezek egymást erősítve fejtik ki jótékony hatásukat. Így sokkal jobb eredményt érhetünk el.
A Vitaking Symbiotic nem tartalmaz hozzáadott cukrot, az édesítésről a stevia gondoskodik, így kiváló választás azok számára, akik elkerülnék a felesleges cukorbevitelt. A természetes eper aroma és áfonyapor természetes ízt biztosítanak, így az ital finom és élvezetes marad mesterséges aromák nélkül.
Könnyen oldódik vízben vagy tejben, így egyszerűen beépíthető a napi rutinba. Kifejezetten ajánlott azok számára, akik odafigyelnek a bélflóra egyensúlyára, valamint egy hozzáadott cukor mentes, élőflórás és rostos étrend-kiegészítőt keresnek. Tartósítószer- és mesterséges színezékmentes, prémium minőségű összetevőkből készült.
Napi ajánlott mennyiség: 26 g por (kb. 2 csapott evőkanál) 2,5 dl vízben vagy tejben elkeverve. Amennyiben nagyobb mennyiségben fogyaszt zöldséget és gyümölcsöt minden nap, úgy a napi 13 g por (kb. 1 csapott evőkanál) is megfelelő napi adag lehet.
Hatóanyag mennyiség 26g-ban:
- Galakto-oligoszacharidok (GOS) Biotis® Fermentisből 2,45 g
– amelyből rost 1,6 g - Frukto-oligoszacharidok (FOS) Inulinból 6 g
– amelyből rost 5,4 g - Almapektin 5 g
– amelyből rost 4 g - Streptococcus thermophilus 1×10⁸ CFU
- Lactobacillus rhamnosus 1×10⁸ CFU
- Lactobacillus paracasei 1×10⁸ CFU
- Lactobacillus acidophilus 1×10⁸ CFU
- Bifidobacterium longum 1×10⁸ CFU
- Bifidobacterium breve 1×10⁸ CFU
Összetevők: Biotis® Fermentisből galakto-oligoszacharidok (GOS) (Tejsavóból előállítva), Inulinból frukto-oligoszacharidok (FOS), almapektin, ízfokozó: eper por, színezék: áfonya por, emulgeálószerek: (lecitin, MCT olaj), eper aroma, savanyúságot szabályozó anyag: almasav, édesítőszer: szteviol-glikozid, streptococcus thermophilus, lactobacillus rhamnosus, lactobacillus paracasei, lactobacillus acidophilus, bifidobacterium longum, bifidobacterium breve.